L.O.V.E.R.S

Thursday, June 30, 2011

SEHARIAN with tudung

Semalam me full y day tengok tudung.ha..kenapa..sebab me and Ila pergi Jalan TAR.tahu je lah apa yang perempuan suka kalau pergi Jalan tu.tengok tudung macam-macam jenis kan.hee....envy tengok banyak tudung style macam tudung ekin tu tapi bila me pakai macam kembang je.Ila sesuai.chumel je dia pakai.:)

gambar nanti tengok blog Ila ek.


pagi-pagi dah semangat dah nak pergi ni..:P

pas dah penat..biasalah kan kalau pergi shopping makan mana ingat.biar time datang perut berbunyi kerok krak pun.

tengok ni ila belanja makan..hehe..ni yang best ni 


bohsan makanan tak datang lagi.gambar with makanan kat ila.:)

pas balik tu,me singgah pasar malam pulak.watpe?teman kak mimi pulak cari tudung...hihi..
malam termimpi-mimpi tudung kot.dah seharian asyik tengok tudung je.


p/s:tapi best sebab time pergi jalan TAR tukan me salah tunjuk simpang.verpusing-pusing kiteorang kat Jln Tun Sambathan tu.
hehe..sory Ila.
thanks for drive and makan-makan.
see u again nanti:) 

Tuesday, June 28, 2011

i suka sambal u

Aha..selamat dah me berbuka hari ni.frankly speaking,me baru 1st day puasa.hari ni puasa sunat sahaja.motif?saja.bangun tido terus rasa nak puasa.

hari ni masak tau.aiyo..tahu tak me dah lame tak masak.rasanya bile ye last.adelah dalam 5 bulan kot.beli je.makan.tido.eh..tipu..

last Friday me masak tau.sebab me dah janji dengan MR.VBBF nak masak.sebenarnya me janji before dia pergi yang previous punye.tapi sebab gf dia tu kengkonon bz kan.tak masak-masak jugak.okey,okeh,u nak makan ape..meh me masak.dalam hati risau gak.dah berbulan me tak masuk dapur ni.

haritu dia bilang mau makan ayam blackpepper.uih..nampak macam sonang.tapi me tak pernah masak and tengok orang masak.acamner?

gasaklah.tepon mum jap..nek beli barang ape.pastu me tido dulu.amik tenaga.tengok-tengok terlajak.me kan kureng time managementkan.pastu pukul4 kelam kelibut masak.

menu:Ayam black pepper,sambal ikan bilis & kentang,sayur kacang botol goreng.

yang paling me pro mestilah sambal tu kan.pastu me wat la tu dulu.wat ni wat tu.dah pukul 5..aiyo..ayam tak masak lagi.dahla tak pernah masak.habis semua me letak aslkan nampak macam ayam blackpepper.tetibe kan rasa masinnye..
me tambah air..tambah air..sampai me rasa okehlah tu.nak suh kawan rasa.dia kuar pulak.sharp 5.45 me tak larat dah tunggu ayam tu.housemate pun balik.cepat rase.die kate ok.me pun tak kisah dah.cepat-cepat tapau ni nak bagi mr.vbbf.

em..gambor me lupa nak amik time kelam kelibut tu.
apa kata panel:
b:ni ayam ape ni?
me:ayam blackpepper.awak jangan bagi kawan2 makan dulu.try dulu.
b:tak rasa blackpepper pun.macam kicap je
me:ye ke..takpelah.awak ckp je masak kicap.

me rasa me terlebih letak kicaplah.nampak kan ke amaturan me di situ.haha.

me:sambal?
b:sambal i suka.thumb up.
me:betuul?
b:betul la.rangup-rangup:)
me:kalau tahu tak payah masak ayam tu tadi.masak je ayam goreng.ceh.betul ke awak suke.
b:suke.bape kali nak bagitau?

see..mr.vbbf suka sambal i.jadilah tu at least ade jugak benda dia suka me buatkan. 
berbuka tadai me masak ayam + bendi sambal version me tu lagi.sebab haritu me penat sangat.sampai tak lalu nak makan air tangan sendiri.nervous nak tunggu panel-panel makan.hiii...  




tinggal ni je.untuk ratahan sambil tengok tv malam ni.hihi


p/s:sebenarnye,selain dari ayam goreng,ni je yang me reti buat.hiks.:P

beli grocheries with u

At last.dapat kugak tengok Kungfu Panda.tapi 2d je.3d takde.takpe MR.VBBF cakap kite tengok yang lain.Tapikan kalau tengok 3d Kungfu Panda ni mesti rasa nak tumbuk and tendang-tendang jugakkan.hi..:)
pastu gi beli groceries mum kirim.bila beli groceries rasa macam dah hidup serumah pulakkan..

contoh:amik ni..jangan amik brand ni..kira mana lagi murah.
nasib tak tanya malm ni abang nak makan ape?hihi...takde maknanya.me masak pun tak khatam lagi okeh.



ni nak beli beras ni

pastu take rest jap before tunggu cerita kungfu panda yang ada lagi sejam nak start ni

mine..sour plum blend
me kan suke benda-benda masam ni
uih..sedap..sedap

cappucino si dia.

tapi pastu nak prang punye.tau lah i punye always best kan.hihi..

p/s:time tengok Kungfu Panda tertouchingla pulak,
sebab involved parents issue kan.
akhirnya dia tahu dah sape ibu bapa kandung dia and kenpa ayah dia bukan panda jugak.
huuuuuuuuu..so touching.:)

mr.vbbf dah selamat sampai di Vietnam.dia berangkat pukul 9 pagi gitu.me pun tido lagi time tu.tengahari ni dah call cakap dah sampai.baru je nak rindu-rinduan.waiting for another call malam ni:)

Sunday, June 26, 2011

27 June 2011-10 July 2011 & hayis

Start esok harus siapkan literature review yang tertangguh.sekarang me adalah jumpa 2,3 journal yang bersesuaian dengan tajuk baru ni.2,3 je?sikit kan.tapi 1 tu 50 helai.lagi 1,120 helai.kalau buku cerita mesti sehari je cepat habiskan:) 

kerja-kerja untuk biasiswa hold dulu.Early of July me ada appoinment with dentist and medical check up.

End of July.ada kursus di USM Penang.sekarang kan dah terima nak jadi warga USM,jadi haruslah attend kursus :)

end of July lagi ada event yang paling ditunggu.:)

eh..kenapa sampai 10 July je? AAAA.............

adalah kenapa.hehe..me dah set time tu..

kiranya ada dalam 2 minggu je nak habiskan ni.

pastu Prof pun dah balik Malaysia dari Italy nun,maka haruslah ada progresskan.nak ke Kelantan lagi kan nanti.kena susun jadual betul-betul dah after ni.

tak mau main-main lagi.ye ke..:P

eh..tadi me pergi hari sukan mi sis.bawak hayis.


 mula-mula muka hayis masam sebab dia tak puas tido..kena bangun dah.:P

gile masam muka hayis ni..muah muah

ketika bergumbira pulak



p/s:sekarang hayis geng atok..

:)


Thursday, June 23, 2011

red velvet cake

Nak pergi makan ke tak ye sebab rasa nak makan cake sangat membuak sekarang.
kita tunggu jelah jap lagi me jadi ke tak makan cake tu.kalau tak Sabtu boleh lagi.dah alang-alang ke Subang kan for IELTS exam tu:)

kan ramai cakap sedap kan.

em..tambahan me baca review yang dah makan cake ni kat Whisk Empire semua cakap sodap.

okey.gotta go.



 

Wednesday, June 22, 2011

Are u a materialistic person?

Juga salah satu soalan dalam ielts speaking test tadi.Erk..terus tersentak.Nak buat macamna.me memang materialistik kot.tak caya?tanya  MR.VBBF.hehe..nak comfirm lagi tanya my mum & sis.kalau lauk kat rumah me tak suka memang me tak makan.

nasib baik abah faham.pastu masakkan megi untuk me.sweet kan..hehe..

lauk yang me tak suka tu contoh kari.ikan.memang tak berkenan di hati.jadi mum akan masak lain for me.at least ada instant food kat rumah bila me balik wangsa maju.me lagi suka ayam goreng je.

MR.VBBF cakap me tak bersyukur punya orang.Salah sapa ntah manjakan sangat . Nak buat macamna.kalau duit dalm purse tinggal rm50.me rasa dunia ni gelap dah.balik W.maju.call dulu before tu bagitau mak duit takde.sedih woo takde duit.

so berbalik kepada soalan ielts tu.memang me nak jawab ye laju-laju.
tapi me cover la cakap sekarang semua pakai duit,kalau dulu takpelah.boleh bercucuk tanam.menjala bagai.sekarang?

money is happiness.
kalau dulu maybe boleh tulis money cant buy happiness.zaman sekarang nan hado.takde duit maka berpecah belahla keluarga.at least cukup for makan pakai dan tanggungankan.simpan for future sikit.:)

kalau dulu boleh la cakap i tak kisah u punya kewangan kata minah kepada abu.asalkan kita hidup bahagia selamanya.sekarang???

berani seorang perempuan nak cakap macam tu?maybe ada yang berani.but not me.

p/s:i love my parents so much.muah muah.dengar lagu price tag jap..hiks:)

Monday, June 20, 2011

Pertunangan Dikna & Super 8

Semalam me and MR.VBBF attend ceremony ni.Tahniah Dikna.
semoga bertambah cepatlah kahwin okey:)
We used to be roomates time kat matriks dulu.
best-best.and sharing our cinta monyet during that time.
and our cinta monyet to lasting sampai now.Alhamdulillah:)

muka dikna macam nora elena pulak:)

US pulak..



lol!!!!!!!!!!!

doorgift dia best sebab jumpa gula-gula ni.zaman dulu selalu makan gula-gula ni.


pastu singgah Putrajaya jap.
tengok movie.tickets was given by Mr.vbbf's sis.
TQ sis:)

memandangkan semua penuh.
sempat tengok Super 8 ja.tu pun 2 jam tunggu nak tengok.
minum jap 


coconut shake:)
sempat makan 1901 hot dogs.lapar balik pulak.nak makan banyak kat rumah kenduri malu-malu.hiks.

chicago beef tu sedap pulak kan.:)


super 8 mula-mula me tak nak tengok.pastu takde movie yang available.layan jelah.sekali pas dah tengok ..huiyoo..best giler aa..

suka watak budak-budak dalam tu kelakar.pastu jalan cerita dia pun best.

dari mula-mula mengantuk tu..segar sampai tamat:)

puas:)

p/s:best tengok bff berbahagia dah:)

Friday, June 17, 2011

register Ielts

Salam Jumaat
Semalam me pergi register untuk ambil IELTS Exam.
lagi  cepat ambil lagi bagus.senang nak hantar semula dokumen ke USM.

pukul 3 baru sampai di Subang.aiyo.salah Akil & Moly lah ni.adoi.kena bawak dorang gi naik car dulu.ceh.
 dah kalut-kalut me jumpa MR.VBBF.print borang ,sediakan photostat ic.and gambar passport 2 keping.


jap-jap kena practise tulih omputih balik.lama sudah tak writing nih.


I decided to attend the exam in IDP Australia, Subang branch because from the Ielts website,you can check the availablity of exam dates.Currently in British Council branch, exam dates in June was fully booked.  I can't wait for the July's examination because i have to submit the form as soon as possible.

Luckily,Mr.vbbf knew the place.After park the car near Asia Cafe in ss15 we had our lunch in MCd while at the same time i fiil up the registration form.

dah.penat .tulis melayu la.:P
awat muka me pelik sangat ni ek?


slurp..slurp..lapar ek dia..
dah ada misai:P

ipd australia tu terletak depan Taylor universiti and Inti College

register time:) 


okeh..hangus duit rm550.pastu kena beli buku and notes.

me ajak MR.VBBF pergi Jusco jap.tengok kat mph kalau ada.
malangnya,takde.pelik..tapi takpelah.dah SA tu cakap takde.

move to Popular Bookstore pulak.
nasib baik ada.



rm.59.90
luckily,Popular tengah Sale.
dapat 10%

our dinner

johhnys:)sedapnye...
nak makan Flamming tak sempat-sempat lagi..

after that window shopping,
see...

cak!!


my soul mate.
u look good in that shirt.
beli tau:)

last but not least,my speaking test will be held on next Tuesday..21 st June 2011
the other three partS,reading.writing and listening will be on 25 th JUNE 201.
RESULTS??only can be received On 8 July 2011.or 13 days after the test.

Pagi ni baca buku tu.focus on Speking part saja.tetiba rasa takut.lama dah takde exam bagai ni.lama dah tak speaking.aiyo..wish me luck okeh..

daa.. tq abah & mum for the instant money:)

Wednesday, June 15, 2011

setem hasil& ujrah

Nak kena masuk dalam blog jugak.sebab ni my first experience beli setem hasil sendiri.hiks:)
Mula-mula me tak tahu setem hasil ni kena beli kat mana?setem biasa tahulah kan nak pos-pos kad ke surat ke.beli kat post office.setem hasil memang me zero.

call my sis.mana nak beli ek?dia cakap beli kat Plaza Peransang Shah Alam dekat dengan SACCMall tu.
 time tu me kat Puncak Alam kan.for sure Shah Alam the nearest city for me.nak harapkan Puncak Alam tu.takde kemajuan lagi.hiks.

Me pun pergi dengan Eja my lil sis hari Jummat lepas.sampai pukul 4 petang.tengok-tengok da tulis kalau setem tu pukul 3.30 tutup dah.hampeh betul.
Rupanya Plaza Peransang tu,tingkat 6 tu adalah LHDN.Lembaga Hasil Dalam Negeri.ceh!!

kalau me tau me pergi je Wangsa Maju punya.dekat dengan rumah jer.
so on Monday me pun pergilah LHDN tu.
ingatkan nak beli senang macam beli setem 20 sen 3 keping??
rupanya idok.
kena isi form bagai.
alamak..nak tengok form dia??

yang me faham nak isi hanya:

daripada
alamat
maklumat pembawa/wakil tu me ke?
pastu takde pun tulis untuk PTPTN
ada tulis pindah milik harta tanah,saham,perniagaan,anuiti,sewa
no adjudikasi tu apa??

serius me tak tahu.tengok pakcik kat sebelah tu laju je tulis.takkan pakcik nak buat untuk PTPTN gakkan
tanya jelah
pastu me tanya dia bagitau lah.tapi bagitau salah pulak tu.takpelah sekurangnya pkcik membantu:)
time me nak amik nombor tu.tunjuk kat abang yang jaga no giliran tu.
dia cakap ni salah dik.dia duh me duduk
pastu dia panggil.dia dah siap isikan borang me..
thanks bro:)

pastu me pun tunggulah no giliran.sampai giliran me.me pun bagi dokumen PTPTN yang nak kena setem tu.pastu me ingat kena bayar kat kaunter tu terus
rupanya
kena bayar kat kaunter lain ye.kaunter 5 & 6 je adik.
malu betul.
me pun pergilah kaunter 5.
pastu bro tu cakap
dik ,tunggu saya panggil no baru bayar.
ceh.malu double
me duduk balik
tunggu dia panggil.bayar.
pas dah bis bayar tu abang tu cakap dik tunggu ek.dokumen amik kat kaunter sebelah.nanti dia panggil nama.

nasib baik abang tu bagitau.kalau tak me tunggu jelah kat kaunter tu kan.huhu

finally dah dapat setem hasil for Ujrah me.





akhirnya,selesai jugak urusan ujrah ni.berbulan me hold.malas nak buat procedure ni tu.dah siap pos pun tadi.walaupun me pinjam PTPTN suku je.tapi me nak jugak buat ujrah ni.walaupun sikit,tetap duit kan.:)

Tuesday, June 14, 2011

bIasiswa SLAB/SLAI USM/JPA & IELTS

Minggu lepas me dah hantar borang jawapan untuk menerima biasiswa tu.Pastu malam ni bukak emel dapat document-document yang kena dihantar semula.


Yang pentig me tak amik lagi exam IELTS/TOEFL.mau sambung abroad nanti senang.and sebelum hantar balik document ni kena ada pass skor 6.5 exam ni dulu.
pastu kena buat medical check up lagi
and kena write up proposal baru.macam tahu tahu je me baru pas kena tukar tajuk kan.
pastu kena mintak cuti belajar for attend kursus-kursus.
aish..terasa mcam dah bekerja under goverment dah ni.


em..about exam tu.me tak google lagi.
baru nak check kat website British council.
kata my friend Anis, yuran rm550 time dia dululah.
tulah dulu pas habis SPM ramai jugak yang terus buat exam ni..me tak buat.
sekarang terkedek-kedek mau buat.
aa..nak cekau duit sapa ni..PA & MA company lagi la nampaknya.

surat tawaran sementara


p/s:baru je semalam siapkan satu dokument.dokument UJrah PTPTN dulu.nanti me crita esok ya.

Deodorent spray for dark armpit.auchh

Perasan tak sometimes deodorent buat ketiak jadi hitam??
tapi kalau pergi tempat weight management mereka akan cakap yang hitam bawah ketiak disebabkan toksin dalam badan.
kalau minum collegen yang kata boleh hilangkan hitam bawah ketiak berkesan tak ye?
kalau pergi booth tradisional nanti dorang cadangkan pakai serbuk apa ek namanye..kulit rambai rasanya..

tapi deodorent harus pakai jugak kan.mau pengsan orang kalau tak pakai deodorrent.nak pakai yang baau wangi tapi takut meng'darken 'kan skin pulak.

em..macam me tak tahan kat situ kalau berpeluh nanti ada bintik-bintik nanti ada parut.
nak pakai apa ni?selepas try brand ni me rasa mine punya parut-parut tu hilang la.dan tak darken the spot.

mula-mula me pakai yang extra whitening tu.yang tu la yang memang berkesan tau.
tak caya tanya housemate me..hihi...

pastu macam nak habis.me beli-beli terbeli pulak yang pearl beauty punye.tak perasan.em..harap-harap yang ni pun okeh.tapi kalau dari segi bau yang pearl beauty ni wangi.yang previous tu tak berapa nak wangi.

disamping tu jangan lupa kalau rajin letak krim anti parut sekali:)

Monday, June 13, 2011

i like your smell:)

today is Mr.vbbf birthday..
wishing him the very best dalam semua segi
berjaya dunia & akhirat

me dah bagi pon hadiah kat si dia
me tak sempat nak beli.beli perfume je for him.
jadilah.
nanti ney dah ada duit banyak sikit baru beli hadiah mahal skit for u okeh:)

having branch together:)


muka birthday boy!!!

suka bau dia:)

Sunday, June 12, 2011

boot cut jeans & Burger King new MEal & Juice Work

hari ni dispent sepenuhnya bersama MR.VBBF.syok.yelah bukan selalu me ada si dia kan.so bila ada ni gunakan masa semaximumnya:)





bz sokmo

lokasi:hari ni pergi jalan-jalan kat Sunway Piramid

lunch today Burger King.
lama jugak tak makan Burger King.sampai tak tahu ada new promotion.



Nak tengok movie berduyun line.malas lah nak beratur.tengok next time lah.
meneruskan perjalanan keluar masuk kedai.me nak beli new jeans.dari haritu lagi tengok.tak berkenan.
At last pas da masuk semua must enter shop,patah balik masuk MNG.pas try 3 helai baru berkenan.mana pergi semua seluar yang smart-smart ek....








selama ni my jeans mesti slim fit.me suka color yang pudar-pudar.:)
tapi kali ni beli boot cut.pastu color gelap skit.
dah siap potong dah.
nice.


pusing-pusing teman si dia shop-shop.haus lah..singgah minum juice work.suka tapi kalau yang smoothie tu me tak berapa suka sangat.
memang sungguh berserat ye sampai tak lama pas minum terus mau ke toilet secepat mungkin..
adoi..




p/s:thanks for the white kemaja dear:)
berkenan dengan seluar yang mr.vbbf beli.macam yang style panjang  atas buku lali tu.rupanya seluar tu unisex.bila nak beli mine punya?????????????  nanti kalau dah beli me tunjuk ya..:)

Wednesday, June 8, 2011

Fullhouse

Entry ni patut dah lama post tapi takde masa lagi nak cerita ni..
bz..jap lagi pukul3 mau jumpa co-supervisor
hari ni me runway wangsa maju,uitm s.alam drop my sis + appoinment scaling gigi + pergi rumah my sis kat Setia Alam boleh tak singgah jap pergi tesco setia alam.dapat call from co-supervisor mau jumpa.

now me kat Puncak Alam.sat lagi pas siap semua nak pergi fetch my sis kat Uitm tu & balik Puncak Alam balik:P

Penat??

penat tapi suka sebab me kan ada seorang je adik.bila dapat fullfill dia nak apa rasa macam dah jadi kakak yang matang.hiks..ape ntah...

Oh..cerita fullhouse:NI fullhouse Sunway Giza.with MR.VBBF












thanks for the dinner
tapi me suggest kalau nak lagi berbalaoi datang time lunch hour coz ade macam value set la gitu
murah sikit

nak makan lamb chop actually tapi habis pulak
takpelah..
next time:)

Tuesday, June 7, 2011

sata best & balik with B:)

tak bis lagi cerita Kelantan:)

nak cerita haritu me balik dengan MR.VBBF lalu terengganu.Maka berhenti di banyak tempat bertemu keluarga-keluarga MR.VBBF.juga anak saudara yang nak stop by kat Kemaman:)

at first pergi kenduri kawin kawan MR.VBFF kat Pasir Puteh.sebab pengantin lamanya nak sampai makan berperang la me kat situ tahan panas yang amat.4 jam kot tunggu kat situ..

tu tisu kat tgn dok lap muka..rasa macam baru pas bersenam
rasa semua cream kat muka dah cair kot


us

after tu pergi terengganu.dalam perjalanan tu MR.VBBF tunjuk satu kedai yang jual Sata best..

nak try...


makan dalam kete je ni..tutup


dah bukak


waa..memang sedap sata ni.siap ada cili  lagi dalam dia.pastu kelapa dia tak rasa.so halus dan rasa ikan yang syokk!!

next...otak-otak...

ada banyak jenis..yang ikan tengiri mahal sikit.ada udang & ikan biasa jugak..


mr.vbbf kata lama dah tak masuk blog..silalah masuk:P

model otak2 sambil drive:)

minum bersama...


coconut shake..rm2.50
tapi memang sedap dan lemak berkrim...


kali ni me tak beli kopok lekor langsung.hihi...

thanks awak drive bersungguh-sungguh meanwhile me tido nyenyak..
daaa...
  
 

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers